Kai tätä voi talveksi sanoa kun on puoli astetetta nollan alapuolella ja maa on valkoisena, voi tätä ainakin pikkutalveksi kutsua. Sitten viime kirjoituksen ehti maa olla mustana useamman päivän ajan ja lämpötila oli useita vuorokausia nollan yläpuolella ja taivas täysin pilvessä. Sunnuntai-iltana (20.1) oli hetken selkää ja pakkasta, taivaalla lähes täysikuu ja Mars vieressä. Kaivoin lähes pölyttyneen kaukoputkeni ja kävin hetken aikaa ihailemessa Kuun maisemia ja haistelemassa pakkasilmaa. Sisälle mennessäni kurkkasin vielä kertaalleen taivaalla, tuli jälleen sellainen voimakas VAU -tunne.

Aikaisemmin samaisena sunnuntaina olin käynyt Tampereen Ursan tähtinäytöksessä Kaupin tähtitornilla. Toimitilat olivat siisteytyneet sitten minun aktiiviaikojeni, iso kiitos siitä nykyisten aktiivien ja kyllä kai se Tampereen kaupunkikin on pitänyt viime aikoina parempaa huolto kiinteistöstään. Syy miksi Kauppiin lähdin oli TaUrsan "uusi" kaukoputki Meade 14" LX-200 GPS, no ei se mikään kovin uusi enää ole, mutta minä en ole sitä aikaisemmin nähnyt. Hienosti se oli saatu istutettua vanhaan jalustaan, mutta siitä taas aiheutuu tärinäongelmaa. Valitettavasti keli ei ollut oikein myötä putken tarkempaan testaamiseen, vain silloin tällöin pilvien lomasta kuikuillut kuu oli ainoa mahdollinen havaintokohde. Siitä putki repi kyllä hienoa maisemaa.

Torstaina (24.1) saimme mekin osamme Etelä-Suomen lumipyrystä eli noin 10 senttiä. Tosin samana iltana alkanut suojakeli sulatti siitä aikamoisen määrän. Tänään päivällä saimme hetken nauttia jopa aurinkoisesta säästä. Oli kiva havaita kuinka Aurinko kiipeää jo naapuritalon katon yläpuolelle ja paistaa siten meillekin. Auringonpaistetta kesti vain muutaman tunnin, nyt on taivas tukevasti pilvessä. Tällä hetkellä odottelen lännestä saapuvaa uutta sadealuette. Samanlaista myräkkää ei ole odotettavissa, mutta saataisiimpa edes vähän lisää lunta niin voisi päästä suksia kokeilemaan, vieläkähän sitä osaa hiihtää?